نوشته شده توسط : rad

اگر شما هم طرفدار بازی‌های کامپیوتری باشید، حتماً تا به ‌حال هنگام بازی کردن به این فکر کرده‌اید که چه کسانی این بازی و سناریوی آن را طراحی کرده‌اند. طراحان بازی‌های ویدئویی و کامپیوتری، مسئول طراحی تمام بخش‌های یک بازی از صفر تا صد آن هستند. طراح بازی های کامپیوتری، شغلی جدید و پولساز است و در حقیقت از رشته‌های علوم کامپیوتر، برنامه نویسی، نویسندگی و طراحی گرافیک استخراج می‌شود. طراحان بازی در خلق و زنده کردن داستان بازی ویدیویی، شخصیت‌ها، قوانین، رابطه‌ها، گفتگوها و محیط بازی دخالت دارند و به همین دلیل می‌توان گفت آن‌ها تلفیقی از یک نویسنده، هنرمند و برنامه نویس هستند.

یک طراح بازی چه وظایفی بر عهده دارد؟

طراحان بازی های رایانه ای که به گیم دیزاینرها نیز معروف هستند، در مورد طراحی‌های مختلف و اهداف کلی بازی تصمیم‌گیری می‌کنند؛ اما برخی از آن‌ها در یک حوزه خاص از گیم دیزاین مانند خط داستان، شخصیت ها یا چیدمان بازی تخصص دارند.

وظایف یک طراح بازی معمولاً شامل موارد زیر است:

  • ارائه ایده های جدید و جذاب برای بازی
  • توسعه ایده های گیم دیزاین
  • تست بازی با موضوعات و ژانرهای مختلف
  • توسعه طرح‌ها و خطوط داستانی
  • توسعه شخصیت ها
  • توسعه نقشه‌ها، سناریوها و سطوح دشواری
  • پیدا کردن راه‌هایی برای برد و باخت در بازی
  • توسعه مفاهیم رابط کاربری
  • بهبود بازی های موجود

بازار کار طراحی بازی در سال 2021 چگونه است؟

چشم‌انداز کلی برای مشاغل طراح بازی های ویدیویی از سال 2019 بسیار مثبت بوده است؛ به‌طوری‌که با میانگین رشد 5.31 درصد سالیانه در جهان، انتظار می‌رود تقاضا و بازار کار برای طراحان بازی های کامپیوتری بیشتر از قبل شود. همچنین با توجه به آنکه طراح بازی های کامپیوتری، شغلی جدید و پولساز است، انتظار می‌رود 32 هزار شغل جدید تا سال 2029 برای طراحان بازی ایجاد شود که این امر نشان دهنده افزایش سالانه 2.28 درصدی طی چند سال آینده است.

فعالیت در این شغل مستلزم کار سخت و تلاش زیاد است. شما باید به‌عنوان یک طراح بازی دانش فنی و مهارت‌های هنری و درک درستی از نحوه ساختن بازی‌های سرگرم‌کننده، جذاب، اقتصادی و گیرا برای کودکان و بزرگسالان داشته باشید. همچنین ازآنجایی‌که صنعت بازی بسیار وسیع است و ژانرهای متنوعی مانند اکشن، درام و ... وجود دارند، می‌توانید در موقعیت‌های شغلی مختلفی در طراحی بازی مشغول به کار شوید. برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • نویسنده بازی
  • توسعه دهنده سناریوی بازی
  • طراح محتوا
  • طراح گرافیکی
  • برنامه نویس یا طراح سیستم بازی
  • طراح سطوح مختلف بازی
  • طراح رابط کاربری
  • طراح سطح مبتدی (Junior) یا طراحی اصلی (Lead)
  • کارگردان بازی

میزان درآمد طراح بازی در ایران و جهان چقدر است؟

برای میزان درآمد طراحان بازی نمی‌توان رقم دقیقی تعیین کرد؛ زیرا این مبلغ به تعداد بازی‌ها و تعداد استفاده کاربران از آن بازی بستگی دارد. همچنین طراحان بازی که در کمپانی‌های بزرگ و معروفی مانند EA کار می‌کنند، بدون شک حقوق بالاتری از سایر افرادی که در شرکت‌های کوچک‌تر هستند، دریافت می‌کنند. همچنین درآمد طراح بازی Junior با یک طراح Lead بسیار متفاوت است؛ به‌طوری‌که یک طراح بازی lead، 50 هزار دلار بیشتر از یک فرد مبتدی، دستمزد دریافت می‌کند. با‌این‌حال، به‌طورکلی می‌توان گفت طراح بازی های کامپیوتری، شغلی جدید و پولساز است و میزان درآمد طراحان بازی که سابقه و تجربه خوبی در این صنعت دارند، بسیار خوب است و پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2022 میزان درآمد این افراد 1.5 برابر شود.

دلیل آن‌که برای طراح بازی Lead با تجربه کاری زیر 3 سال میزان حقوق بیان نشده است، این است که طراح بازی Lead با تجربه کاری زیر 3 سال وجود ندارد و این افراد برای رسیدن به سطح شغلی Lead باید حداقل 3 تا 6 سال سابقه کاری داشته باشند.

همچنین طراحان بازی Lead فقط با داشتن میزان سابقه کاری به این درجه شغلی نمی‌رسند؛ بلکه مهم‌ترین عامل در رسیدن آن‌ها به این سطح شغلی، کیفیت کار و تعداد پروژه‌هایی است که می‌توانند به‌خوبی به انجام برسانند.

ویژگی‌های شخصیتی و مهارت‌‌های لازم برای طراح بازی

یک طراح بازی‌های کامپیوتری به ترکیبی از مهارت‌های مختلف نیاز دارد؛ به‌طوری‌که باید بتواند داستان بازی‌ها و کد آن را بنویسد، یک جهان جدید خلق کند، شخصیت‌های مختلف را بیافریند و در نهایت یک بازی معنادار جذاب برای تجربه مثبت بازیکنان به وجود آورد. در ادامه برخی از مهارت‌‌های مهمی را که یک طراح بازی برای موفقیت در این شغل به آن نیاز دارد، بیان کرده‌ایم.

تفکر استراتژیک

یکی از مهارت‌های مهمی که طراحان بازی باید به آن آشنا باشند، تفکر استراتژیک است. طراحان موفق بازی، نه تنها مهارت و تفکر منطقی و استراتژیک دارند، بلکه می‌توانند استراتژی سایر بازی‌ها را نیز ارزیابی کنند و آن‌ها را بهبود ببخشند.

تعیین محدوده

دانستن اصول تعیین محدوده در بازی‌ها بدون اجازه دادن به آنکه ایده‌ها از کنترل کامل خارج شوند، یک مهارت کلیدی برای طراحان بازی است. در طول خلق ایده‌های مختلف برای یک بازی جدید، طراحان بازی باید با دقت ایده‌هایی را که پایه و اساس یک بازی را تشکیل می‌دهند، از سایر ایده‌ها که جذابیت بازی را بیشتر می‌کنند یا آن‌هایی که وجودشان در بازی چندان ضرورتی ندارد، جدا کرده و با دقت هریک را ارزیابی کنند.

مدیریت پروژه

مدیریت پروژه ارتباط نزدیکی با تعیین محدوده یک بازی دارد. از ابتدا تا انتها، طراحان بازی باید اهداف هر یک از جنبه‌های بازی را مشخص کرده و منابع مناسب را به آن اختصاص دهند. این جنبه‌ها نه تنها شامل نتایج بازی می‌شوند، بلکه باید روی موسیقی و نحوه انتشار آن بعد از کامل شدن نیز فکر شود.

صبر و حوصله

ساخت یک بازی خوب نه تنها به برنامه ریزی زیادی نیاز دارد، بلکه ممکن است در ابتدا مورد توجه افراد قرار نگیرد و نیاز به تغییرات مجدد آن باشد. طراحان بازی برای مشاهده موفقیت بازی‌های خود و همچنین کار کردن با سایر اعضای تیم باید صبور باشند.

سایر مهارت‌ها و ویژگی‌های مهم یک طراح بازی عبارت‌اند از:

  • خلاقیت
  • قدرت تخیل
  • بینش هنری
  • آشنایی با انواع نرم افزار بازی‌های کامپیوتری
  • اشتیاق به بازی های ویدیویی
  • توانایی داستان‌سرایی
  • دانش گسترده‌ای از روند بازی
  • چارچوب ذهنی و تحلیلی قوی
  • مهارت‌های برنامه نویسی
  • توانایی کار تیمی
  • مهارت‌های حل مشکل
  • قدرت تجزیه‌وتحلیل ایده‌ها و تشخیص نقاط قوت و ضعف آن‌ها
  • ارزیابی هزینه‌ها

جمع‌بندی

طراح بازی های کامپیوتری، شغلی جدید و پولساز است که بازار کار آن در دهه‌های اخیر رشد بسیاری داشته است و همچنان در حال پیشرفت است. همچنین از آنجایی که تعداد بازی‌های کامپیوتری بیش از قبل شده است و کیفیت آن‌ها نیز با پیشرفت تکنولوژی، افزایش یافته است، کسانی در این راه موفق خواهند بود که بتوانند همچنان بازی‌های جذاب، جدید و گیرا با سناریوهای داستانی خلاقانه طراحی کنند. طراحی و ساخت بازی شغل آسانی نیست و نیاز به تلاش، صبر و ایده پردازی بسیار زیادی دارد؛ زیرا در ابتدا بسیاری از بازی‌های گیم دیزاینرها با شکست روبرو خواهند شد. با‌این‌حال نتیجه نهایی و خلق یک بازی متفاوت می‌تواند ارزش تمام این سختی‌ها را برای آن‌ها داشته باشد.



:: برچسب‌ها: طراح بازی کامپیوتری ,
:: بازدید از این مطلب : 159
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rad

 عمل کردن به نکات زیر موجب می شود به تدریج وزنتان اضافه شود و چاق شوید، اما فراموش نکنید که اضافه شدن وزن با چاقی (انباشته شدن چربی) متفاوت است، پس داشتن یک برنامه ورزشی مناسب، به قوی شدن و شکل گیری ماهیچه ها کمک میکند و برای شما اندامی متناسب به ارمغان می آورد.

مراحل افزایش وزن و چاق شدن:

چگونه چاق شویم- پنج مرحله برای افزایش وزن و چاق شدن وجود دارد که به این ترتیب است :

۱) میزان کالری یا انرژی ای را که در یک روز معمولی دریافت می کنید، محاسبه کنید. چیزی را تغییر ندهید و همانطور که هر روز می خورید یادداشت کرده و انرژی آن را محاسبه کنید. این کار را می توانید با استفاده از  هرم غذایی   انجام دهید. این مرحله بسیار اهمیت دارد، پس با دقت این عمل را انجام دهید. همچنین خودتان را وزن کنید.

۲) بعد از انجام مرحله یک ، رژیم از روز بعد شروع می شود؛ بدین ترتیب که ۵۰۰ کالری به آنچه هر روز مصرف می کردید بیافزایید. مثلاً اگر در یک روز معمولی ۲۰۰۰ کالری مصرف می کردید، بقیه ی هفته هر روز ۲۵۰۰ کالری مصرف کنید. بجای اینکه در سه وعده حجم زیادی غذا بخورید و یا اینکه کل روز مشغول خوردن باشید، انرژی روزانه را به ۵ تا ۶ وعده تقسیم کنید و وعده ها را با فاصله ۵/۲ تا ۳ ساعت مصرف کنید. بخاطر داشته باشید باید " زیاد " بخورید  تا وزنتان" زیاد " شود.

۳)بدنسازی و ورزش، مرحله مهم دیگری برای افزایش وزن  و چاق شدن است.ورزشهای وزنه برداری (از دمبلهای کوچک گرفته تا کار با دستگاههای وزنه برداری) انجام دهید. این هم یکی از مهمترین مراحل افزودن صحیح وزن است و باید به طور صحیح انجام شود. اگر فرصت ندارید که هر روز به باشگاه بروید، چند جلسه حرکات ساده و قابل انجام دادن در خانه را با مربی تمرین کنید و سپس در خانه به ورزش ادامه دهید.

۴)آخر هفته خودتان را وزن کنید. می بینید که پس از یک هفته وزنتان بیشتر شده است. انتظار نداشته باشید یک باره ۴ تا ۵ کیلو اضافه کنید. افزایش وزن به اندازه ۵/۰ تا ۱ کیلو در هفته طبیعی است و بیشتر از این نشان دهنده افزایش بیش از حد چربی در بدن شماست. پس افزایش ۵/۰ تا ۱ کیلو در هفته کافی است، اگر چه کم به نظر می رسد، ولی آخرماه ۵/۲ تا ۴ کیلو می شود.

۵) نکته مهم در مورد افزایش وزن و چاق شدن این است که وقتی وزن شما ثابت شد، در این موقع است که باید مقدار بیشتری غذا بخورید تا وزنتان دوباره بالا برود. بنابراین اگر با رژیمی که اجرا می کنید، وزنتان برای دو هفته ثابت ماند، نشان می دهد که باید به رژیم خود ۲۵۰ کالری اضافه کنید و به همین ترتیب، هر دفعه که طی دو هفته وزن اضافه نکردید، دوباره ۲۵۰ کالری اضافی به رژیم مصرفی تان بیفزایید.

بسیار مهم : نکات کلیدی در مورد افزایش وزن و چاق شدن

از چربی ها دوری کنید! اگر چه هدف شما افزایش وزن است، ولی نباید بیش از حد چربی مصرف کنید. سراغ چیپس و شکلات نروید. غذاهای آماده و سرخ کردنی نخورید. بهترین چیز برای شما غذاهای پر پروتئین و کم چربی است مثل ماهی تن و سایر غذاهای دریایی، سینه مرغ، بوقلمون، گوشت کم چربی، میوه و سبزیجات.

یکی دیگر از روشهای افزایش وزن و چاق شدن نوشیدن آب است! حداقل روزانه ۲ لیتر ( معادل ۸ لیوان ) یا بیشتر آب بنوشید. البته این مقدار آب زیاد است ولی این مقدار آب برای افزایش وزن لازم است.

بخوابید! بله بخوابید! راحت ترین کاری که باید انجام بدهید و فراموش شده است. شما باید حداقل ۸ ساعت در شب بخوابید و واقعاً به آن نیاز دارید.

در رژیم غذایی برای چاق شدن‌ از غذاهای کم‌ حجم و پُرکالری مانند کره، عسل، خرما و مغز دانه‌ ها استفاده کنید.

برخی لاغر‌ها برای چاق شدن سراغ مواد غذایی پُرخطر می‌ روند مثلا میزان روغن غذای شان را زیاد می‌ کنند یا شکر و شیرینی را در رژیم غذایی‌ شان افزایش می‌ دهند؛ در حالی که متخصصین تغذیه چنین روشی را به شدت رد می‌ کنند و معتقد اند این نوع روش‌ ها به سلامت لاغر‌ها آسیب می‌ رساند و حتی احتمال دارد باعث بیماری‌ های قلبی و عروقی شود!

محیطی که لاغر‌ها در آن غذا می‌ خورند باید دلچسب و مطلوب باشد. فرد لاغری که می ‌خواهد با غذا‌خوردن چاق شود، باید غذایش را در محیطی به دور از استرس بخورد. اگر لاغر هستید سفره ‌تان را رنگین کنید حتی اگر شده با شاخه گلی. غذای تان باید خوش طعم و خوشبو باشد و به هیچ وجه با اصرار دیگران، زیادتر از حد توان‌ تان غذا نخورید چون در این صورت از غذا دلزده می ‌شوید و در دفعات بعدی حوصله خوردن نخواهید داشت.

زیاد کردن وعده‌ های غذایی یکی از راه‌ های چاق شدن است، حتی اگر در هر وعده میزان غذای مصرفی ‌تان کم باشد.

زمانی که فرد شدیداً کمبود وزن دارد، برای درمان آن، گاهی دارو درمانی نیز لازم است. پزشک باید عدم تعادل هورمونی بدن، افسردگی و دیگر بیماری های غیر ملموس مثل آنورکسیا ۱ و بولیمیا ۲ ( کم خوری و پرخوری عصبی ) را درمان کند. در مورد برخی بیماران، خطر لاغری مفرط زمانی پیش می آید که پس از جراحی، بهبود با کندی صورت گیرد.

یک نوشیدنی پرکالری، پرپروتئین و مناسب برای چاق شدن و افزایش وزن :

موادلازم:

۱) یک لیوان شیر پرچرب

۲) ۳ قاشق غذاخوری پودر شیرخشک

۳) ۲ قاشق غذاخوری بستنی

۴) ۱ قاشق شکلات مایع یا یک چهارم لیوان میوه دلخواه مثل یک عدد موز

۵) عسل یا شکر برای شیرین کردن معجون

روش تهیه  معجون برای چاق شدن:

همه مواد را در مخلوط کن ریخته و با هم مخلوط کنید. به این ترتیب یک نوشیدنی مناسب برای میان وعده خود تهیه می کنید.

اگر روزانه یک لیوان از این نوشیدنی را مصرف کنید، ۴۰۰ کالری به انرژی مصرفی تان اضافه می شود.



:: بازدید از این مطلب : 168
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rad
جهان‌های موازی چیست؟

اکثر مقالاتی که در سطح اینترنت و به زبان فارسی در رابطه با جهان‌های موازی موجود هستند، یا بیش از حد علمی هستند و یا بیش از حد فانتزی و تخیلی؛ سعی ما در این مقاله این است که وارد توضیحات و مفاهیم پیچیده علمی نشویم و به توضیح جهان‌های موازی به زبان ساده و با ذکر مثال‌های ملموس بپردازیم.
 
اما برای اینکه از بخش علمی هم جا نیافتیم، مثال‌هایی که میزنیم به نحوی هستند که مفهوم علمی جهان‌های موازی را هم رعایت کنند و درواقع پشتوانه علمی داشته باشند. پس این مقاله، به شما یک درک درست و صحیح از مفهوم کلی جهان‌های موازی ارائه می‌دهد.

آیا وجود جهان‌های موازی ثابت شده است؟

اکثر کسانی که نام جهان‌های موازی را شنیده‌اند، احتمالا فکر می‌کنند که بحث جهان‌های موازی صرفا یک مفهوم تخیلی و فانتزی است که صرفا در ذهن نویسنده‌های داستان‌های علمی تخیلی حیات دارد. اما واقعیت امر این است که وجود جهان‌های موازی نه تنها یک نظریه علمی است، بلکه در جامعه علمی هم کسانی که به این نظریه اعتقاد دارند، به مراتب بیشتر از مخالفانش هستند.

نظریه جهان‌های موازی از نظر تئوری، و در چارچوب فیزیک کوانتوم، کاملا قابل اثبات است، اما از نظر عملی، هنوز این نظریه ثابت نشده است. تاکنون آزمایشات بی‌شماری در رابطه با جهان‌های موازی صورت گرفته و اتفاقا اکثر آن‌ها هم وجود جهان‌های موازی را تایید می‌کنند، اما این تایید، هنوز به مرحله اثبات نرسیده است. دلیل این موضوع هم بیش از هرچیزی به محدودیت دانش و تجهیزات کنونی بشر برمی‌گردد.
 
از جهان‌های موازی چه می‌دانید؟

یک جهان موازی چگونه بوجود می‌آید؟

نظریه جهان‌های موازی یک تئوری و یک ایده کلی است. این موضوع به این معنی است که راجع به بخش‌های مختلف آن هم تئوری‌های گوناگونی وجود دارد. به عنوان مثال، در رابطه با منشاء پیدایش و تعداد جهان‌های موازی هم تئوری‌های مختلفی وجود دارد.

در اینجا ما به یکی از پرطرفدارترین تئوری‌ها در این رابطه می‌پردازیم که به مُوَلِد بودن جهان‌های موازی اشاره دارد. پس دقت کنید که این تئوری، صرفا یکی از چندین و چند تئوری‌ای است که در رابطه با نحوه پیدایش و تعداد جهان‌های موازی وجود دارد و تازه این بر فرض این است که اصلا نظریه جهان‌های موازی، واقعا درست باشد! پس متنی که در پاراگراف بعد می‌خوانید، حقیقت محض نیست و صرفا یک تئوری پرطرفدار در رابطه با منشاء پیدایش و تعداد جهان‌های موازی است:

در ابتدا تنها یک ماده در کل هستی وجود داشته که آن ماده، چگالی یک جهان را در خود جای داده بوده؛ سپس این ماده از درون منفجر شده و بیگ بنگ (Big Bang) را بوجود آورده است. از لحظه به وجود آمدن بیگ بنگ، هر زمانی که یک اتفاقی افتاده و به عنوان مثال یک ماده بوجود آمده، جهانی هم ساخته شده که در آن جهان، هرگز آن اتفاق نیافتاده و آن ماده بوجود نیامده است!

چه تعداد جهان موازی وجود دارد؟

نحوه پیدایش جهان‌های موازی، ارتباطی مستقیم با تعداد جهان‌های موازی دارد. همانطور که گفته شد، تئوری‌های بسیار زیادی در رابطه با نحوه پیدایش جهان‌های موازی وجود دارد؛ مثلا یک تئوری پرطرفدار دیگر این است که خود بیگ بنگ، براثر برخورد دو جهان موازی با یک‌دیگر رخ می‌دهد و به این ترتیب یک جهان موازی جدید ساخته می‌شود.
 
بسیاری نظریه‌های دیگر هم وجود دارد که هرکدام از آن‌ها می‌توانند درست باشند و یا حتی ممکن است تمامی آن‌ها اشتباه باشند! اما اگر ما همین تئوری‌ای که پیشتر مطرح کردیم را بخواهیم ادامه دهیم، می‌توانیم با یک مثال بسیار ملموس، به نزدیک بی‌نهایت بودن تعداد جهان‌های موازی پی ببریم:
 
از جهان‌های موازی چه می‌دانید؟
یک عابر پیاده را درنظر بگیرید که تصمیم گرفته از خیابان عبور کند. در همان لحظه‌ای که عابر، این تصمیم را گرفته، یک جهان موازی هم ساخته شده که در آن، این تصمیم را نگرفته است. حالا گوشی موبایل یک راننده را درنظر بگیرید که درحال زنگ خوردن است. راننده تصمیم می‌گیرد این گوشی را جواب دهد.
 
در همین لحظه، جهانی ساخته می‌شود که آن راننده، گوشی را جواب نمی‌دهد. در همین حین که راننده در حال صحبت با گوشی است، ناگهان با عابر پیاده تصادف می‌کند. در همین لحظه، جهانی بوجود می‌آید که راننده از کنار عابر، عبور کرده است.

حال فرض کنید در جهانی که راننده با عابر پیاده تصادف کرده، آن عابر مُرده است. در همین لحظه، جهان دیگری هم بوجود می‌آید که آن عابر، تنها به دستش آسیب رسیده است. جهان دیگری وجود دارد که تنها پای عابر صدمه دیده است. جهانی وجود دارد که تصادف جدی نبوده و عابر هیچ صدمه‌ای ندیده است.
 
هرکدام از این جهان‌ها، در ادامه هم جهان‌های جدید و متفاوتی را خلق می‌کنند. مثلا شاید در یکی از جهان‌هایی که عابر در آن زنده مانده است، بچه‌دار شده است! حالا تک تک تصمیماتی که آن بچه در طول زندگی‌اش می‌گیرد هم مولد جهان‌های موازی جدیدی هستند. در بسیاری از جهان‌های موازی، خود آن بچه هم دوباره بچه‌دار می‌شود و این داستان، ادامه پیدا می‌کند!

حالا فرض کنید مثلا اون بچه، در یکی از جهان‌های موازی بتواند در آینده، درمان سرطان را کشف کند و زندگی میلیون‌ها انسان را نجات دهد. هرکدام از آن انسان‌ها، صرفا بخاطر زنده بودنشان، تصمیماتی گرفته‌اند و اتفاقاتی را رقم زده‌اند که هرکدام این تصمیمات و اتفاقات هم دنیای موازی جداگانه‌ای را خلق کرده است! حالا به این فکر کنید که چند تصادف در دنیا بوجود می‌آید؟ هرکدام این تصادف‌ها می‌توانند درنهایت منجر به خلق میلیون‌ها جهان موازی شوند که هرکدام از این جهان‌ها هم می‌توانند به میلیارد‌ها جهان دیگر ختم شوند و همینطور الی آخر!

مثال بالا، تنها یک نمونه ملموس از تئوری‌ای بود که پیشتر به آن پرداختیم و هدف از این مثال این بود که یک ایده و ماهیت کلی در رابطه با نحوه پیدایش و تعداد جهان‌های موازی پیدا کنید…
 
از جهان‌های موازی چه می‌دانید؟

آیا فقط تصمیمات انسان، جهان‌های موازی را به وجود می‌آورد؟

خیر! هیچ نظریه قابل استنادی در رابطه با جهان‌های موازی وجود ندارد که ساخته شدن و یا تعداد جهان‌های موازی را صرفا محدود به تصمیمات انسان بکند. در تمامی تئوری‌های قابل استنادی که در رابطه با جهان‌های موازی وجود دارد، جهان‌هایی هم توصیف شده‌اند که در آن‌ها اصلا انسان بوجود نیامده است. پس براساس برخی تئوری‌ها، درست است که انسان می‌تواند با تصمیمات خودش و اتفاقاتی که رقم می‌زند، جهان‌های موازی خلق کند، اما هیچ تئوری‌ای وجود ندارد که خلق جهان‌های موازی را محدود به تصمیمات انسان کند

آیا ممکن است یک جهان موازی دقیقا شبیه جهان ما وجود داشته باشد؟

پاسخ به این سوال بستگی دارد که کدام تئوری در رابطه با جهان‌های موازی را تئوری درست بنامیم. برخی از این تئوری‌ها، مثل تئوری‌ای که پیشتر بهش پرداختیم، وجود همزمان جهان‌های مشابه هم را قبول ندارند. طبق تئوری‌ای که ما اینجا بهش پرداختیم، تنها زمانی جهان موازی ساخته می‌شود که یک اتفاق رخ دهد.
 
درنتیجه، جهان‌هایی موازی وجود دارند که گذشته‌ای کاملا یکسان با ما دارند، اما قطعا یک اتفاق، آن جهان‌ها را از جهان ما جدا کرده و همان اتفاق، چیزی است که باعث تفاوت جهان ما با آن جهان‌ها می‌شود.

اما اگر به تئوری‌ای بپردازیم که منشاء پیدایش جهان‌های موازی را اتفاقات نمی‌داند و معتقد است بی‌نهایت جهان موازی به صورت همزمان ساخته شده و مستقل از هم درحال گسترش هستند، آن وقت می‌توانیم بگوییم که بر اساس آمار و احتمالات، ممکن است جهان‌های دیگری هم وجود داشته باشد که نه تنها تا این لحظه مشابه جهان ما بوده‌اند، بلکه آینده‌ای مشابه با جهان ما هم خواهند داشت.
 
از جهان‌های موازی چه می‌دانید؟

جهان‌های موازی کجا هستند؟

اگر وجود جهان‌های موازی را قطعی بدانیم، آن وقت به یک تئوری بسیار پرطرفدار و البته جالب در رابطه با مکان جهان‌های موازی برمی‌خوریم! این تئوری می‌گوید تمام جهان‌های موازی، دقیقا در یک نقطه قرار گرفته‌اند، اما درحال ارتعاش با فرکانس‌هایی مختلف هستند. به همین دلیل، بی‌نهایت جهان موازی، در آن واحد، در یک‌جا قرار گرفته‌اند. تئوری‌های دیگری هم در این رابطه وجود دارد، اما تئوری‌ای که گفته شد، یکی از پرطرفدارترین‌هاست، اگر البته به تنهایی، پرطرفدارترین نباشد!

آیا می‌توان به جهان‌های موازی سفر کرد؟

پاسخ این سوال انقدر طولانی و پیچیده است که نه تنها در قالب این مقاله نمی‌گنجد، بلکه حتی در یک کتاب هم نمی‌شود آن را کامل پوشش داد. پاسخ کوتاهی که می‌توان به این سوال داد، این است که حداقل با علم کنونی بشر، احتمال سفر به جهان‌های موازی نزدیک به صفر است.

البته فانتزی‌هایی وجود دارند که مثلا مرگ، می‌تواند انسان را به یک جهان موازی ببرد، اما واضح است که هرگز نمی‌توان این موضوع را به صورت علمی مطرح کرد و درنتیجه، نمی‌تواند آن را به صورت علمی رد و یا تایید کرد. پس از نظر علمی، احتمال سفر به دنیا‌های موازی، حتی اگر وجود آن‌ها را قطعی بدانیم، نزدیک به صفر است. مگر اینکه در آینده علم و تجهیزات بشر انقدر پیشرفته شود که بتواند منحنی فضا زمان را تحت کنترل خودش دراورد که این موضوع بسیار بعید است. هرچند غیرممکن هم نیست!

آیا ما در یک جهان موازی زندگی می‌کنیم؟

با فرض اینکه جهان‌های موازی واقعا وجود دارند، آنگاه ما قطعا در یک جهان موازی زندگی می‌کنیم!
 
از جهان‌های موازی چه می‌دانید؟

آیا جهان ما واقعی است؟

اینجا کمی قضیه پیچیده می‌شود! اگر وجود جهان‌های موازی را بپذیریم و همان تئوری‌ای که پیشتر بهش پرداختیم را تئوری صحیح بنامیم، آنگاه با نگاهی به آمار و احتمالات، نتیجه می‌گیریم که به احتمال بسیار زیاد، جهان ما، آن جهان ابتدایی نیست و صرفا یکی از ورژن‌ها یا کپی‌هایی است که دراثر یک اتفاق، بوجود آمده است. اما حتی اگر اینگونه هم باشد، باز هم جهان ما از نظر فیزیکی و علمی، واقعی است. اما از نظر فلسفی، جای بحث بسیار دارد که این بحث، کاملا از چارچوب این مقاله خارج است.

 


:: برچسب‌ها: جهان موازی ,
:: بازدید از این مطلب : 159
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rad

در بدن ما غده‌ای به نام غده تیروئید وجود دارد که با تولید هورمون‌های تی ۳ و تی ۴، متابولیسم بدن را کنترل می‌کند؛ وقتی عملکرد این قسمت با مشکل مواجه شود، عوارضی پدید می‌آیند که در صورت درمان نشدن، ممکن است سلامتی را به خطر بیندازند.

زمانی که غده تیروئید نتواند به اندازه کافی هورمون تولید کند، بیماری کم کاری تیروئید بروز می‌کند، به این بیماری اصطلاحاً هیپوتیروئیدی (Hypothyroidism) یا کم‌کاری غده تیروئید نیز گفته می‌شود که پس از دیابت شایع‌ترین بیماری در بین بیماری‌های غدد درون ریز و در زنان سه برابر شایع‌تر از مردان است.

تیروئید یک غده درون‌ریز است که در قسمت عرضی حنجره جلوی گلو قرار دارد و دو نوع هورمون با نام‌های تری یدوتیرونین (T۳) و تیروکسین (T۴) تولید می‌کند که وظیفه این هورمون‌ها، تنظیم مصرف انرژی، تولید گرما و تسهیل رشد در بدن است. بدن ما با این دو هورمون پیام‌هایی برای سوزاندن انرژی و همچنین تنظیم متابولیسم دریافت می‌کند. به این ترتیب تیروئید با آن قد و قواره کوچک خود مسئولیت توانمندی بدن در سوزاندن چربی‌ها، تنظیم وزن و مدت زمان خواب را بر عهده دارد.

 

انواع کم کاری غده تیروئید

سه نوع کم کاری تیروئید شناسایی شده است:

۱. شایع‌ترین نوع آن زمانی است که غده تیروئید نتواند هورمون T۴ را به اندازه کافی بسازد. (هورمون T۴ عملکردهای اساسی بدن را از قبیل ضربان قلب، هضم غذا، رشد فیزیک و ذهنی تنظیم می‌کند.)

۲. نوع دیگر از این بیماری زمانی به وجود می‌آید که غده هیپوفیز به میزان کافی هورمون محرک تیروئید (TSH) تولید نکند. به این بیماری، کم کاری تیروئید هیپوفیزی گفته می‌شود. (غده تیروئید تحت تأثیر هورمون TSH می‌باشد). هر بیماری تخریب کننده غده هیپوفیز که باعث آسیب رسیدن به تولید سلول‌هایی شود که هورمون تحریک کننده تیروئید ترشح می‌کنند می‌تواند باعث این بیماری گردد. این هورمون، تیروئید را به تولید میزان طبیعی هورمون تیروئید تحریک می‌کند.

۳-. نوع دیگری از این بیماری به علت نداشتن عملکرد صحیح هیپوتالاموس به وجود می‌آید. (هیپوتالاموس، قسمتی از مغز به حساب می‌آید که عملکرد غدد کل بدن را کنترل می‌کند).

 

علائم کم کاری تیروئید چیست؟

ضعف و خستگی (که می‌توانند در سنین بالا نشانه‌های روشنی از این بیماری باشند)، خواب‌آلودگی، پوست خشک و خشن، تحمل کم در مقابل سرما، کاهش تعریق، زبان بزرگ (معروف‌ترین علامت در دوران نوزادی)، ورم صورت، فراموشکاری، یبوست، نفخ، افزایش وزن، اختلالات قاعدگی، خارش پوست، سقط‌های مکرر، تأخیر در رفلکس‌ها، سیاهی زیر چشم، کم‌خونی و درد مفاصل و عضلات از علائم کم کاری تیروئید هستند. این بیماری در بالغین سیر کندی دارد و تدریجی است.

 

خطرات تیروئید کم کار عبارتند از:

1. اختلال در سیستم عصبی

هورمون‌های این غده تقریباً بر بیشتر اندام‌های داخلی تأثیر می‌گذارند و فعالیت آنها را تنظیم می‌کنند که یکی از آنها سیستم عصبی است. اگر تیروئید کم‌کار را درمان نکنید، فرآیند انتقال پیام‌های عصبی در مغز، نخاع و اندام‌های دیگر را با مشکل مواجه می‌کند، به این بیماری نوروپاتی محیطی گفته می‌شود. این عارضه باعث مخابره پیام‌های اشتباه عصبی به اندام‌ها می‌شود و علائم آن درد، سوزن‌سوزن شدن و گزگز در اعضای مختلف بدن است.

۲. عوارض دستگاه تنفسی

اگر کم‌کاری تیروئید درمان نشود، کمبود شدید هورمون‌های تیروئید عضلات تنفسی انسان را ضعیف می‌کنند و در نتیجه ریه‌ها نمی‌توانند به خوبی عملیات دم و بازدم را انجام دهند. بیماران در این عارضه معمولاً با تنگی نفس دست و پنجه نرم می‌کنند و یا هنگام ورزش نفس شأن بالا نمی‌آید. می‌دانید که حیات انسان وابسته به سیستم تنفسی است و اگر این مشکلات حاد شوند، زندگی فرد به خطر می‌افتد.

۳. ناباروری

وقتی هورمون‌های حیاتی این غده در بدن خانم‌ها سطح پایینی داشته باشند در تخمک‌گذاری اختلال ایجاد شده و احتمال باروری آنها را کم می‌کند؛ مشکلات سیستم ایمنی بدن که باعث نوعی کم‌کاری تیروئید هستند، از عوامل شایع ناباروری زنان محسوب می‌شود.

۴. خطرات بارداری

به طور طبیعی در ماه‌های اول حاملگی جنین هورمون‌های تیروئید مادر را مصرف می‌کند و مادر با کمبود این هورمون‌ها مواجه است که می‌تواند مشکل‌ساز باشد. گذشته از این نوزادانی که کم‌کاری تیروئید مادرشان درمان نشده است، با خطر نواقص مادرزادی رو به رو هستند؛ مشکلات مغزی و فیزیکی بسیاری از این اطفال را تهدید می‌کند که اگر کمبود هورمون‌های تیروئیدی در ماه‌های اول درمان شوند، به رشد طبیعی خود بازمی‌گردند.

۵. مشکلات قلبی

متابولیسم بدن به گردش خون وابسته است و برای تنظیم سیستم گردش خون به هورومون‌های تیروئیدی نیاز دارد؛ وقتی این غدّه کم‌کاری می‌کند، عضلات قلب را تحت تأثیر قرارداده و بیمار با کاهش ضربان قلب مواجه می‌شود. این عارضه می‌تواند باعث زیاد شدن کلسترول و کم شدن توان پمپاژ خون در قلب شود، هم‌چنین ایجاد نارسایی‌های قلبی از عوارض خطرناک این بیماری است.

۶. بیماری گواتر

یکی از بیماری‌های ناشی از کم‌کاری تیروئید، ملتهب و بزرگ شدن این غده است که در اثر فعالیت آن برای آزادسازسازی هورمون، ایجاد می‌شود. شایع‌ترین دلیل ایجاد گواتر، بیماری هاشیموتو بوده که یکی از اختلالات سیستم ایمنی و مؤثر بر غده تیروئید است. این عارضه خیلی خطرناک قلمداد نمی‌شود ولی در صورت تورم زیاد و حاد شدن، مشکلاتی را در تنفس و بلعیدن غذا برای بیمار ایجاد خواهد کرد.

۷. عوارض روانی

معمولاً منزوی شدن و افسردگی از عوارض اولیه کم‌کاری تیروئید است؛ همان‌طور که پرکاری این غده باعث برافروختگی و عصبانیت می‌شود، کم‌کاری آن نیز باعث می‌شود که بیمار گوشه‌گیر شود و اگر این اختلال ادامه پیدا کند، عوارض روانی شدید می‌شوند. حتی ممکن است فرد در یادگیری مسائل کند شود یا فراموشی پیدا کند. در این شزایط روایط اجتماعی انسان با مشکل رو به رو می‌شود و افسردگی گاهی ممکن است انسان را به نابودی بکشد.

۸. بیماری میگزدم

معمولاً وقتی تیروئید کم‌کار تشخیص داده نشود و در درازمدت ادامه پیدا کند، فرد دچار بیماری نادری به نام میگزدم می‌شود که زندگی او را به خطر می‌اندازد؛ علامت‌های این اختلال، خواب‌آلودگی، احساس سرمای شدید و بی‌حسی است که در صورت مشاهده آنها بیمار به درمان اورژانسی نیاز دارد.

۹. مشکلات گوارشی

می‌دانید که تیروئید سوخت و ساز بدن را تنظیم می‌کند، در نتیجه اگر با کم‌کاری مواجه شود فرآیند گوارش در انسان کُند می‌شود به صورتی که عملکرد معده و روده‌ها بسیار آهسته می‌شود. در چنین حالتی بیمار معمولاً با یبوست درگیر است و ممکن است با سوزش معده و نفخ همراه باشد.
در نگاه اول یبوست خطرناک نیست اما اگر شدت پیدا کند و کم‌کاری تیروئید درمان نشود، سموم و فضولاتی که در طولانی‌مدت در بدن می‌مانند مانند سم عمل کرده و حیات بیمار را به خطر می‌اندازند.

۱۰. بیماری‌های پوستی

کمبود هورمون‌های تیروئید با کاهش فعالیت متابولیک، باعث سرد شدن پوست بدن و خشکی و رنگ‌پریدگی آن می‌شود، در این حالت موها نازک شده و ناخن‌ها شکننده می‌شوند؛ کاهش دمای بدن باعث از بین رفتن تعریق می‌شود و تمام این عوامل سلامت پوست و مو را با خطر مواجه می‌کنند.

 

تشخیص و درمان کم کاری تیروئید

تشخیص قطعی با اندازه‌گیری سطح هورمون‌های تیروئید در خون می‌باشد. درمان معمولاً مصرف دائمی قرص لووتیروکسین سدیم است که نتایج رضایت بخشی دارد. نیمه عمر لووتیروکسین ٧ روز است و در بافت‌ها به T۳ (تری یودوتیرونین) تبدیل می‌شود و سطح مناسبی از T۳ که هورمون فعال‌تری می‌باشد ایجاد می‌کند، همچنین تیروئید کم کار را می‌توان با استفاده از هورمون تیروئید مصنوعی درمان کرده و جلوی ابتلاء به بیماری‌های احتمالی دیگر را گرفت.

 

تغذیه مناسب برای کم کاری تیروئید چیست؟

نوعی از کم‌کاری تیروئید وجود دارد که اتفاقاً شایع‌ترین آن‌ها نیز هست و به بیماری هاشیموتو معروفه؛ در این بیماری سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شده و به تیروئید حمله می‌شود، این عمل باعث می‌شود که این غده فعالیت خود را محدود کند یا از دست بدهد. برای بیماری هاشیموتو مواد مغذی خاصی وجود دارد که با مصرف مرتب آن‌ها عملکرد و سلامت تیروئید حفظ می‌شود. شامل:

ویتامین D:

بررسی‌ها نشان داده تمام افراد مبتلا به این بیماری کمبود ویتامین دی دارند چرا که کمبود این ویتامین باعث افزایش آنتی‌بادی‌های سیستم ایمنی بدن می‌شود. اگر روزانه به مقدار کافی این ویتامین دریافت شود، فعالیت تیروئید به حالت عادی خواهد رسید، ماهی (سالمون)، تخم مرغ و شیر منابع این ویتامین هستند.

ید:
عنصرید برای تولید هورمون‌های تیروئیدی بسیار مهم است و بیشتر کسانی که به تیروئید کم‌کار مبتلا هستند، این عنصر را کم دارند؛ بزرگسالان روزانه ۱۵۰ میکروگرمید نیاز دارند. دریافتید به میزان کم سبب گواتر می‌شود و مقدار زیاد این ماده معدنی نیز کم کاری تیروئید را بدتر می‌کند. ید برای تولید هورمون تیروئید ضروری است. با خوردن غذاهای دارایید به صورت طبیعی این ماده معدنی تأمین می‌شود.

ید دارای خصوصیت بی همتایی است. ید تنها ماده معدنی است که به طور مستقیم در فعالیت هورمونی شرکت دارد. تنها ماده معدنی است که میزان آن در شیر بستگی مستقیم به میزانید در غذای فرد دارد. جذبید تقریباً حدود ۱۰۰% است.

منابع مهم غذایی ید (I):

- شیر و ماست بسته بندی و بهداشتی (یک لیوان): ۵۰ درصد نیاز روزانه

- نمک ید دار، یک‌چهارم قاشق چای‌خوری (یک و نیم گرم): ۴۷ درصد نیاز روزان

- میگو (۸۵ گرم): ۲۳ درصد نیاز روزانه

- تخم‌مرغ، یک عدد بزرگ: ۱۶ درصد نیاز روزانه

- ماهی (۸۵ گرم): ۱۱ درصد نیاز روزانه

منابع دیگرید عبارتند از: پنیر، کشک، هویج، سیب زمینی، کره، شلغم پخته، گندم، لوبیا، گوشت، از نمک یددار در پایان پخت غذا استفاده شود، زیرا در غیر این صورتید موجود در نمک هنگام برداشتن درب ظرف غذا، همراه با بخار خارج می‌شود. در ضمن نمک یددار را نباید در شیشه‌های شفاف و در معرض نور نگهداری کرد. باید بدانیم زیاده روی در مصرف ید باعث کم کاری تیروئید خواهد شد.

سلنیوم:

یک ماده معدنی مفید با خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالاست و از مواد حیاتی در تولید هورمون‌های تیروئید محسوب می‌شود؛ مشکلات سیستم ایمنی بدن که باعث تیروئید کم‌کار می‌شوند، معمولاً موجب ملتهب شدن این غده هستند و مصرف روزانه سلنیوم می‌تواند تا حدود زیادی آن را کاهش دهد. غذاهای سرشار از سلنیوم عبارتند از: آجیل (برزیلی)، تخم مرغ، حبوبات، ماهی تن و ساردین، گوشت قرمز و مرغ.



:: بازدید از این مطلب : 160
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rad

۱۰ دلیل علمی برای مصرف پروتئین، مواد غذایی سرشار از پروتئین، میزان مصرف پروتئین برای بزرگسالان، لزوم مصرف پروتئین برای کودکان و تأثیرات پروتئین برای سلامتی بدن را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، به نظر متخصصان، پروتئین یکی از مواد مغذی ضروری برای بدن است، چون به عنوان نوعی بلوک ساختاری حیاتی در سلول‌ها و بافت‌های مختلف بدن عمل می‌کند، در واقع ما برای هر عملکردی در بدن خود به پروتئین‌ها نیاز داریم، و فرآیندهای خاصی مثل بازسازی و درمان بدن، یا ساخت و ساز عضله‌های بدن، خیلی به پروتئین‌ها وابسته هستند.

باید دقت کنید که تأمین تمام پروتئین مورد نیاز بدن‌تان کار مهمی است، اما نباید این را هم فراموش کنید که نباید در مصرف پروتئین‌ها زیاده روی کنید و نباید آنها را به منبع اصلی غذایی‌تان تبدیل کنید، در واقع تعادل در مصرف مواد غذایی مختلف، کلید اصلی داشتن رژیم غذایی سالم است.

تحقیقات نشان داده است خانم‌ها روزانه فقط به ۵۰ گرم پروتئین نیاز دارند، در حالی که نیاز روزانه مردان به پروتئین، ۶۰ تا ۷۰ گرم است، و البته این مقدار باید در ۲ یا ۳ وعده غذایی روزانه تقسیم شود. ورزشکاران، سالمندان و خانم‌های باردار، به پروتئین بیشتر از حد معمول نیاز دارند، ولی آمار نشان می‌دهد که اکثر مردم جهان، روزانه بیشتر از ۱۲۰ گرم پروتئین می‌خورند.

۱۰ دلیل علمی برای مصرف پروتئین

مطالعات متعددی حاکی از آن است که پیروی از برنامه‌ی غذایی سرشار از پروتئین از مزایای فراوانی برای کاهش وزن و سلامت سوخت و ساز برخوردار است.

و ۱۰ دلیل علمی مصرف بیشتر پروتئین عبارتند از:

۱. مصرف پروتئین موجب کاهش اشتها و سطح گرسنگی می‌شود

سه مورد از عناصر غذایی پرمصرف (چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها) به طرق مختلف بر بدن تأثیر می‌گذارند، مطالعات در این زمینه اثبات می‌کند که مصرف پروتئین به مراتب بیش از دیگر موارد موجب احساس سیری می‌گرددد. پروتئین کمک می‌کند تا با مقدار غذای کمتر حس سیری بیشتری داشته باشید.

بخشی از این دلیل به کاهش ترشح هورمون گرسنگی موسوم گرلین باز است، علاوه بر این مصرف پروتئین موجب افزایش سطح هورمون پپتید که حس اشباع‌شدگی را به وجود می‌آورد، مرتبط است.

این تأثیر می‌تواند بسیار قدرتمند عمل کند. در یکی از مطالعات نشان داده شد که افزایش مصرف پروتئین از ۱۵٪ کالری به ۳۰٪ کالری روزانه، موجب می‌شود تا مصرف کالری زنانی که از اضافه وزن رنج می‌بردند، بدون آنکه محدودیتی در مصرف غذا ایجاد نمایند، ۴۴۱ کالری کاهش یافت، یعنی روزانه به ۴۴۱ کالری کمتر نیاز پیدا می‌کردند.

چنانچه در صدد کاهش وزن یا کاهش چربی‌های شکمی هستید، جایگزین نمودن چربی‌ها و کربوهیدرات‌های مصرفی خود را با پروتئین در سرلوحه‌ی برنامه‌ی غذایی خود بگنجانید. به جای آنکه سیب‌زمینی یا برنج سرو شده‌ی خود را به نصف تقلیل دهید، مقداری گوشت یا ماهی به وعده‌ی غذایی خود بیافزائید.

۲. پروتئین باعث افزایش توده عضلانی و قدرت بدنی می‌شود

پروتئین ساختار عضلانی را شکل می‌دهد. بنابراین، منطقی است که چنانچه پروتئین بیشتری بخورید ساختار عضلانی قوی‌تری خواهید داشت، پس جای تعجبی ندارد که اغلب مطالعات در این زمینه اثبات می‌کند که مصرف بیشتر پروتئین توده‌ی عضلانی را افزایش داده و قدرت بدنی را تقویت می‌کند.

چنانچه فعالیت جسمانی فراوانی دارید، وزنه‌بردار هستید یا در تلاش برای عضله‌سازی و تقویت آنها هستید، از مصرف کافی پروتئین اطمینان حاصل کنید، جذب حداکثری پروتئین مانع از زوال عضلات در هنگام دگرگونی بافت‌ها، به عنوان مثال در طی فرایند کاهش وزن، می‌شود.

۳. پروتئین برای سلامت استخوان‌ها مفید است

مطالعات متعدد حاکی از آن است که پروتئین، از جمله پروتئین حیوانی، از مزایای فراوانی برای استخوان‌ها برخوردار است، افرادی که پروتئین بیشتری مصرف می‌کنند در طی فرایند پیری توده‌ی استخوانی سالم‌تری دارند و احتمال خطر ابتلاء به پوکی استخوان و شکستگی در آنها ضعیف‌تر است. این امر به خصوص برای زنان، که پس از یائسگی در خطر پوکی استخوان قرار دارند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مصرف فراوان پروتئین و پرتحرک بودن بهترین روش برای پیشگیری از پوکی استخوان پس از یائسگی است.

۴. پروتئین میل شدید به غذاهای متنوع را کم می‌کند

هوس غذا با گرسنگی معمول متفاوت است، گرسنگی با ضرورت بدن به انرژی و مواد مغذی مرتبط است، حال آنکه هوس، کشش مغز به پاداش است، به عنوان فردی که اعتیاد به مواد مخدر، الکل و سیگار را پشت سر گذاشته، به شما می‌گویم که هوس هله هوله و غذای ناسالم دقیقاً مشابه ولع نسبت به مواد، الکل و نیکوتین است، متأسفانه، مهار این هوس و ولع به طرزی باورنکردنی دشوار است. شاید بهترین روش برای غلبه و سرکوب آن پیشگیری از بروز آن از همان ابتداست.

نتایج مطالعه‌ای که بر روی مردانی که دچار اضافه وزن بودند، نشان داد چنانچه پروتئین ۲۵٪ از کالری روزانه را تشکیل دهد، هوس و میل شدید به غذا ۶۰٪ کاهش می‌یابد و تا ۵۰٪ میل به اسنک‌های نیمه شب را تقلیل می‌دهد.

۵. پروتئین موجب بالا رفتن سوخت و سوز بدن می‌شود

مطالعات بر روی دختران نیز نشان داد که خوردن صبحانه‌های سرشار از پروتئین، میل شدید به غذا و خوردن اسنک‌های نیمه‌شب را کاهش می‌دهد، شاید این امر به طور غیر مستقیم ناشی از عملکرد بهینه‌ی دوپامین، یکی از مهم‌ترین هورمون‌های مغز که دست‌اندرکار هوس و اعتیاد است، می‌شود.

خوردن غذا موجب بالا رفتن سوخت و ساز بدن برای مدت کوتاهی می‌شود، زیرا بدن از انرژی (کالری استفاده می‌کند تا غذاها را هضم کرده و از مواد مغذی موجود در آنها بهره بگیرد، این امر به تأثیر حرارتی غذاها باز می‌شود.

با این حال، همه غذا از این بابت یکسان نیستند، در واقع، پروتئین از تأثیر حرارتی بیشتری (۲۰ تا ۳۵٪) نسبت به چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها (۵ تا ۱۵٪) برخوردار است.

اثبات شده است که جذب حداکثری پروتئین به طرز قابل توجهی موجب بالا رفتن سوخت و سوز بدن شده و میزان چربی (کالری) سوزی را افزایش می‌دهد. این میزان بالغ بر ۸۰ تا ۱۰۰ کالری در روز است.

۶. پروتئین موجب کاهش فشار خون می‌شود

فشار خون بالا (بیماری فشار خون) از عمده دلایل حملات قلبی، سکته و بیماری‌های مزمن کلیوی است، در چندین مطالعه مشخص شد که جذب پروتئین فراوان منجر به کاهش فشار خون می‌شود.

در مرور ۴۰ مورد آزمایش کنترل شده مشخص شد در صورت افزایش مصرف پروتئین به طور میانگین تا ۱.۷۶ میلی‌متر از میزان فشار خون انقباضی و تا ۱.۱۵ میلی‌متر از فشار خون انبساطی کاسته می‌شود.

یکی از مطالعات نشان داد که پیروی از یک برنامه‌ی غذایی سرشار از پروتئین علاوه بر کاهش فشارخون، موجب کاهش کلسترول بد و تری گلیسیرید نیز می‌گردد.

۷. پروتئین به کاهش وزن و اجتناب از بازگشت وزن از دست داده کمک می‌کند

هنگامی که پای کاهش وزن در میان باشد، پروتئین پادشاه مواد مغذی محسوب می‌شود، برنامه‌ی غذایی سرشار از پروتئین سوخت و ساز را بالا برده و به طور اتوماتیک منجر به کاهش جذب کالری و سرکوب میل شدید به غذا می‌شود.

به همین علت، مشاهده افرادی که با مصرف بیشتر پروتئین وزن بیشتری از دست می‌دهند و به طور اتوماتیک کالری بیشتری می‌سوزانند، تعجب‌آور نیست، مطالعه‌ای که بر روی زنان مبتلا به اضافه وزن صورت پذیرفت، نشان داد که تأمین ۳۰٪ از کالری روزانه با پروتئین، بدون آنکه عامدانه هیچ‌گونه ماده‌ی غذایی را محدود یا حذف نمایند، موجب می‌شود تا در ۱۲ هفته حدوداً ۵ کیلو از وزنشان کاهش یابد.

همچنین هنگامی که عامدانه دریافت کالری را محدود می‌کنید، مصرف پروتئین برای کاهش چربی‌ها مفید است. البته، کاهش وزن قدم اول است. برای برخی افراد حفظ وزن به مراتب چالش بزرگ‌تری نسبت به کاهش وزن محسوب می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد افزایش اندکی پروتئین به برنامه‌ی غذایی کمک شایانی به حفظ وزن و عدم بازگشت چربی‌های از دست رفته می‌کند.

۸. پروتئین آسیبی به کلیه‌های سالم وارد نمی‌کند

بسیاری از مردم به اشتباه بر این باورند که جذب پروتئین فراوان به کلیه‌ها آسیب می‌رساند، در واقع افرادی که از بیماری‌های کلیوی رنج می‌برند باید مصرف پروتئین را محدود نمایند، زیرا پیروی از برنامه‌ی غذایی سرشار پروتئین برایشان مضر است، این امر را نباید دست کم گرفت زیرا مشکلات کلیوی بسیار خطرناک هستند.

جذب پروتئین فراوان برای افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی بسیار خطرناک است اما این امر ابداً در مورد افرادی که کلیه‌های سالم دارند، صدق نمی‌کند، در واقع، مطالعات فراوانی در این زمینه صورت پذیرفته و اثبات شده است که برنامه‌ی غذایی سرشار از پروتئین هیچ‌گونه تأثیر زیانباری بر کلیه‌های سالم ندارد.

۹. پروتئین بافت و اندام‌های آسیب دیده را التیام می‌دهد

پروتئین به بدن کمک می‌کند تا پس از آسیب خود را بازیابد.

فرض بر اینکه پروتئین بتواند ساختار اصلی بافت‌های بدن و اندام‌ها را التیام بخشد، فوق‌العاده به نظر می‌رسد، مطالعات متعدد در این زمینه حاکی از آن است که خوردن پروتئین فراوان پس از آسیب‌ها و جراحات، بهبود بافت‌ها و اندام‌ها را تسریع می‌نماید.

۱۰. پروتئین کمک می‌کند تا با افزایش سن سلامت خود را حفظ کنید

یکی از پیامدهای پیری، کاهش حجم عضلانی است، کاهش حجم عضلات از عوارض کهولت سن است و یکی از عمده دلایل ضعف، شکستگی استخوان و تنزل کیفیت زندگی در کهنسالان است.

خوردن پروتئین فراوان در زمره بهترین روش‌های پیشگیری از کاهش حجم عضلات در پیری به شمار می‌رود، پرتحرکی و وزنه‌برداری یا انجام منظم ورزش نیز از دیگر عوامل حیاتی در این زمینه به شمار می‌روند که تأثیر شگرفی در غلبه این عارضه دارند.



:: بازدید از این مطلب : 174
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rad

کورتیزون چیست؟

کورتیزون یک ماده هورمونی است که توسط بدن انسان به منظور تنظیم نمک و آب در بدن ترشح می‌شود. این هورمون نقش کلیدی در تنظیم فرآیند‌های مهم بدن انسان مانند متابولیسم و ​​ایمنی دارد. این هورمون در درمان التهاب بدن استفاده می‌شود و در چندین جنبه پزشکی کاربرد دارد. با این حال، مصرف دارو‌های کورتیزون با برخی غذا‌ها منجر به تداخلاتی می‌شود که می‌تواند به صورت افزایش وزن در بدن ظاهر شود.

آیا دارو‌های کورتیزون واقعا باعث افزایش وزن می‌شوند؟

بر اساس تحقیقات و آزمایش‌های علمی، دارو‌های کورتیزون منجر به افزایش وزن می‌شود. این مطالعات نشان داده است که ۷۰ درصد افرادی که این دارو‌ها را مصرف می‌کنند اضافه وزن پیدا می‌کنند. هر چه دوره مصرف کورتیزون و مقدار تجویز شده طولانی‌تر باشد، عوارض منفی بیشتری دارد که در بیشتر موارد به صورت احتباس مایعات یا افزایش وزن ظاهر می‌شود.

با وجود تمام این عوارض جانبی، با قطع مصرف دارو‌های کورتیزون، بدن به تدریج شروع به بازگشت به حالت عادی می‌کند. اضافه وزن ایجاد شده طی یک دوره زمانی از ۶ ماه تا یک سال کاهش می‌یابد.

توصیه‌های تغذیه‌ای هنگام مصرف کورتیزون

این متخصص تغذیه، مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها را برای کاهش افزایش وزن در حین مصرف کورتیزون و پس از قطع آن ارائه کرده است. این نکات بر موارد زیر تمرکز دارند:

۱- مقدار سدیم مصرفی در طول روز را کاهش دهید. به این دلیل که فراوانی سدیم در بدن باعث می‌شود مایعات بیشتری در بدن حفظ شود. توصیه می‌شود از مصرف کنسرو، سس سویا و اضافه کردن نمک زیاد به غذا پرهیز شود.

۲- بهتر است از مصرف شکر به دلیل افزایش احتباس آب در بدن و افزایش وزن خودداری شود.

۳- پتاسیم بیشتری بخورید، پتاسیم در موز، سیب زمینی شیرین، زردآلو خشک، گوجه فرنگی، لوبیا، ماهی آزاد و ماست وجود دارد.

۴- سبزیجات و میوه‌های بیشتری مصرف کنید، زیرا به دلیل فیبر موجود در آن‌ها، مدت زمان بیشتری احساس سیری می‌کنید.

۵- برای رفع گرسنگی، وعده‌های غذایی را به ۶ وعده غذایی کوچک در طول روز تقسیم کنید.

۶- کربوهیدرات‌های پیچیده که حاوی فیبر هستند را انتخاب کنید.

۷- خوردن پروتئین در هر وعده غذایی را به منظور افزایش احساس سیری و کاهش اشتها در نظر بگیرید.

۸- انجام تمرین‌های ورزشی که برای هر فرد مناسب است و از انجام آن لذت می‌برد.

بر این اساس، دارو‌های کورتیزون، علیرغم عوارضی که بر سلامت فرد دارند، در درمان انواع مشکلات سلامتی نیز نقش دارند. پس می‌توان با مصرف صحیح این دارو و پیروی از رژیم غذایی سالم از عوارض شدید ناشی از مصرف این دارو پیشگیری کرد.

از مصرف خودسرانه هرگونه داروی شیمیایی و گیاهی بدون مراجعه به متخصص مربوطه خودداری کنید.



:: برچسب‌ها: کاهش عوارض کورتون ,
:: بازدید از این مطلب : 157
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rad

همه افراد به واسطه نوع زندگی خود با دفاتر بیمه و خدمات بیمه سرکار دارند از بیمه ماشین گرفته تا بیمه آتش سوزی و ... . در واقع می توان گفت که بازار هدف شرکت های بیمه همه مردم هستند. این روزها رقابت در بازار بیمه بسیار زیاد است در نتیجه باید به دنبال روشی‌های مختلف برای تبلیغات و بازاریابی دفتر بیمه باشید تا مشتریان زیادی را جذب کنید و بیشترین بازخورد را داشته باشید.  شما از چه روشی برای بازرایابی و تبلیغات دفتر بیمه خود استفاده می کنید؟

شما با استفاده از یک استراتژی تبلیغاتی هدفمند برای دفتر بیمه می توانید مشتریان زیادی را جذب کنید و با توجه به اینکه افراد در تمام دوران زندگی خود به بیمه نیاز دارند، با روش های حفظ مشتری و ارتباط با مشتری می توانید آنها را به مشتریان وفادار و همیشگی تبدیل کنید.

پس اگر شما نمایندگی بیمه دارید و به دنبال بهترین روش تبلیغات و بازاریابی برای دفتر بیمه و راهکاری برای جذب مشتری هستید پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را مطالعه نمایید.

 نگران انتخاب بهترین سامانه پیامک نباشید به شما قول می دهیم در پایان مقاله یک سامانه پیامکی معتبر را به شما معرفی کنیم، که تمام قابلیت‌های گفته شده را داشته باشد و حتی بتوانید به افرادی که پیامک تبلیغاتی را مسدود کرده‌اند نیز پیامک بفرستید.

در تمامی روش های بازاریابی و تبلیغات هدفمند توجه به دو نکته برای درامد زایی و سود بیشتر حائز اهمیت است.

چه بسا برای بسیاری از مشاغل مانند شرکت بیمه حفظ مشتری می تواند سوداورتر از جذب مشتری باشد، چرا که اگر مشتری از عملکرد شما راضی باشد تا ابد از خدمات شما استفاده می کند و حتی با تبلیغ دفتر بیمه شما به آشنایان بدون هیچ هزینه ای برای شما بازاریابی می کند. مخصوصا زمانی که شما تخفیفات خود را از طریق پیامک اطلاع رسانی می کند احتمال اینکه مشتری شما این پیامک را به دیگران نیز ارسال کند بسیار زیاد است. توجه داشته باشید که همیشه فروش به مشتریان قدیمی آسان تر از فروش به مشتریان جدید است زیرا مشتریان قدیمی شما را می شناسند و به شما اعتماد دارند.

ابتدا در مورد روشهای نوین و کم هزینه برای جذب مشتری برای دفتر بیمه می پردازیم و سپس در مورد روشهای حفظ و نگهداری از مشتریان بیمه صحبت می کنیم.

مطمعنا هدف از تبلیغات جذب مشتری و سود بیشتر است. یکی از روش های تبلیغات هدفمند که با کمترین هزینه، سود قابل توجه ای برای شما خواهد داشت استفاده از پنل اس ام اس برای دفتر بیمه می باشد. در بازاریابی پیامکی مهم نیست که دفتر بیمه شما در کدام شهر است بلکه استفاده درست از قابلیت های بازاریابی پیامکی برای دفتر بیمه می تواند تحول چشم گیری در کسب و کار شما ایجاد کند. طبق آمار پیامک دریافتی در کوتاه ترین زمان ممکن از سمت مخاطب خوانده می شود و به همین دلیل است که سریع ترین راه اطلاع رسانی شناخته شده است.

اولین قدم در تبلیغات نوین برای دفتر بیمه خرید پنل اس ام اس برای دفتر بیمه می باشد. مطالعه ادامه مقاله به شما کمک کند تا بهترین پنل اس ام اس را برای دفتر بیمه خود خرید کنید تا هیچگاه جریان درامد و کسب و کار شما به خطر نیفتد.

ابتدا قابلیت های سامانه پیامک ویژه دفاتر بیمه برای جذب مشتری را توضیح می دهیم و سپس به کاربردهای که پنل اس ام اس شرکت بیمه خواهیم پرداخت.

انواع روش های تبلیغات پیامکی برای دفتر بیمه

با استفاده از سامانه پیامک برای تبلیغات دفتر بیمه شما می توانید به روش های مختلف به بازار هدفتان برای معرفی دفتر بیمه و یا شعب نمایندگی بیمه دسترسی داشته باشید و پیامک تبلیغاتی انبوه ارسال نمایید.

با استفاده از بانک شماره های موجود در پنل اس ام اس می توانید استراتژی های مختلفی را برای دفتر بیمه خود در نظر بگیرید که در ادامه توضیح خواهیم داد.

اگر شما به فعالیت در زمینه بیمه برای مشاغل و اصناف می پردازید، می توانید با استفاده از بانک شماره موبایل مشاغل در سامانه پیامک به اصناف مورد نظر پیامک ارسال کنید.

یکی دیگر از قابلیت های سامانه پیامک فراز اس‌ ام اس بانک شماره موبایل به تفکیک سن، جنسیت و محله می باشد که می توانید به افرادی که در نزدیکی دفتر بیمه شما سکونت دارند، پیامک ارسال کنید و آنها را از وجود دفتر بیمه آگاه کنید. روش های مختلفی مانند ارسال پیامک از روی نقشه، ارسال پیامک بر اساس کدپستی، ارسال پیامک براساس دکل BTS نیز وجود دارد که می توانید برای ارسال پیامک تبلیغاتی استفاده نمایید. هنگام خرید پنل پیامکی به امکان دانلود گزارشات ارسال پیامک توجه کنید، تا از صحت پیامک های ارسالی مطمئن شوید.

یک پنل اس ام اس حرفه‌ای بانک شماره طبقه بندی شده (به تفکیک منطقه، محله، کدپستی، مشاغل، سن و جنسیت و پیش شماره و...) را به صورت رایگان در اختیار شما قرار دهد تا بتوانید اس ام اس مارکتینگ را به نحو احسن انجام دهید.

 

تا اینجای مقاله توضیح دادیم که با استفاده از سامانه پیامک می توانید به راحتی به تبلیغات و جذب مشتری برای دفتر بیمه بپردازید.

ارسال پیامک تبلیغاتی انبوه تنها یکی از کاربردهای پنل اس ام اس برای دفتر نمایندگی بیمه است. در ادامه روش های حفظ مشتری را توضیح خواهیم داد که حتی می تواند در مقایسه با جذب مشتری جدید سود بیشتری را برای شما داشته باشد.

مشتریان شما در صورتی ترجیح می دهند که قرارداد بیمه خود را در دفتر بیمه شما تمدید کنند که وجه متمایزی بین شما و دیگر شرکت های بیمه وجود داشته باشد. از آنجایی که شما به عنوان یک نماینده بیمه ممکن است نتوانید در ارائه خدمات تفاوت قابل توجه ای نسبت به سایر همکاران ایجاد کنید، ما به شما پیشنهاد می دهیم در خدمت رسانی به مشتریان خود با استفاده از سامانه پیامک و ارسال پیامک خودکار این وجه تمایز را ایجاد کنید. مسلما در بازار بیمه سطح خدمات رسانی است که شما را از دیگر همکاران متمایز می کند.



:: برچسب‌ها: فروش در بیمه ,
:: بازدید از این مطلب : 162
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rad
به گزارش خبرنگار برنامه حرفه‌ای شو خبرگزاری صداوسیما؛ یکی از مهندسانی که در کشورمان با تحصیلات دانشگاهی توانسته است در آموزش صافکاری خودرو بدون رنگ یا همان PDR دستی در کار داشت باشد مهندس رضا بیابانی است. او می‌گوید: از همان کودکی کار تعمیر خودرو را دوست داشتم و در دبیرستان وارد رشته فنی شدم و بعد از آن در دانشگاه هم رشته فنی را انتخاب کردم و این حرفه را به صورت تخصصی و دانشگاهی پیش بردم.
او اضافه می‌کند: پس از مهارت آموزی دوست داشتم که در حرفه هم کار کنم و هم آموزش دهم که امروز در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در آموزشگاه فنی شماره ۹ دی تهران رشته صافکاری بدون رنگ یا همان pdr را آموزش میدهم و امروز بسیار خوشحالم که هم در خدمات هم در تولید و هم در آموزش فعال هستم.
رضا بیابانی با اشاره به اینکه ما در ایران اساتید بسیار بزرگ فنی داریم که می‌توانند به نیاز‌های مهارتی جامعه کمک کنند، می‌گوید: زمانی که تگرگ به خودرو‌ها آسیب می‌زد به خصوص در خودرو‌های وارداتی ما نیاز به تکنسین داشتیم که از خارج از کشور برای صافکاری بدون رنگ به کشور ما می‌آمدند و باعث خروج ارز از کشور می‌شد و این باعث تاثر من شده بود و تصمیم گرفتم این حرفه نوین را در کشور آموزش دهم و امروز توانسته ام به ۵۰۰ نفر این کار را با همکاری مهندس سهیل مهدویانی آموزش دهم که همگی آن‌ها جذب بازار کار شده اند.
وی درباره میزان سرمایه آغاز به کارش گفت: ۹ سال پیش با حدود ۱۰ میلیون تومان برای خرید تجهیزات کارم را شروع کردم و الان اگر بخواهیم با نرخ تورم حساب کنیم علاقه مندان می‌توانند با حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون تومان تجهیزات آن را خریداری کنند و مشغول به کار شوند.
یکی از مزیت‌های مهم حرفه صافکاری بدون رنگ این است که پس از انجام این کار بر روی خودروی آسیب دیده، دیگر هیچ اثری از آسیب بر روی خودرو دیده نمیشود و خودرو مثل همان روز اول تولیدش می‌ماند.
 مهندس رضا بیابانی می‌گوید: خوشبختانه آموزش مهارت صافکاری بدون رنگ طرفداران زیادی در دنیا و در کشور ما دارد و هر کسی که این کار را به صورت حرفه‌ای آموزش ببیند هیچ وقت بیکار نمی‌ماند.
او شرط موفقیت در این کار را علاقه می‌داند که با تلاش در آن میتوان درآمد خوبی هم داشت.
او تاکید می‌کند: هر کسی که علاقه‌مند به مهارت صافکاری خودرو بدون رنگ باشد می‌تواند بدون در نظر گرفتن جنسیت و سن و سال و سابقه کاری قبلی به این کار مشغول باشد.
این مهارت آفرین میگوید: من روز به روز دارم یاد میگیرم و سعی می‌کنم دانش خود را ارتقا دهند و همیشه خود را بروز می‌کنم و تجهیزات آن را نیز خودمان تولید می‌کنیم.
او با بیان اینکه در این کار برادرش محمد بیابانی نیز همراهش بوده است می‌گوید: محمد این حرفه را در ۲۵ سالگی یاد گرفت و این کار را به خصوص در بخش فروش و مارکتینگ بطور حرفه‌ای پیش می‌برد.
محمد بیابانی هم که فارغ التحصیل رشته بازرگانی است می‌گوید: کار فروش و بازاریابی در صفحه مجازی نیز با من است و تولید محتوا می‌کنم. 
او می‌گوید: در فضای مجازی هم باید با روش‌های علمی پیش برویم و فعالیت در فضای مجازی نیز نیاز به یادگیری دارد تا بتوانیم علاقه‌مندان به این حوزه را جذب کنیم.
او با اشاره به نیاز سنجی در مهارت آموزی می‌گوید: کار صافکاری خودرو ظرفیت بسیار بالایی برای آموزش و مشغول شدن به کار دارد.
علاقه‌مندان به مهارت‌آموزی در رشته‌های مختلف می‌توانند به آموزشگاه‌های سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای آدرس www.portaltvto.com مراجعه کنند.
 
 


:: برچسب‌ها: مهارت در صافکاری ,
:: بازدید از این مطلب : 158
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 20 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rad

واحد پیش تصفیه از اصلی ترین بخش های دستگاه های تصفیه آب صنعتی اسمز معکوس می باشد. بخش پیش تصفیه شامل روش های مکانیکی و شیمیایی برای بهبود کیفیت آب جهت ورود به سیستم می باشد. اگر واحد پیش تصفیه با توجه به مشخصات آب ورودی به خوبی پیاده سازی شده باشد، عملکرد و بازدهی سیستم افزایش یافته و طول عمر آن نیز بیش تر می شود.

اهمیت استفاده از پیش تصفیه بر طراحان و استفاده کنندگان از سیستم های تصفیه آب صنعتی پوشیده نیست، اما استفاده از مواد و روش های مناسب هم اهمیت بالایی دارد. در این مقاله  قصد داریم بخش های اصلی پیش تصفیه دستگاه های تصفیه آب صنعتی و اهمیت آن را شرح دهیم.

اجزای واحد پیش تصفیه دستگاه تصفیه آب صنعتی RO

واحد پیش تصفیه سیستم های اسمز معکوس بسته با مشخصات و آنالیز آب ورودی و هم چنین هدف تصفیه آب می تواند از اجزای مختلفی تشکیل شود، اما اجزای اصلی آن شامل فیلتر شنی، فیلتر کربنی، فیلترهای کارتریجی، واحد UF، سختی گیرهای رزینی و سیستم تزریق آنتی اسکالانت می باشد. در ادامه به صورت مختصر هر یک از این موارد و عملکرد آنها را توضیح خواهیم داد.

 

1- فیلتر شنی: فیلتر شنی برای حذف ذرات معلق و کاهش کدورت آب استفاده می شود. فیلتر شنی قابلیت حذف ذرات معلق و آلاینده تا 50 میکرون را دارد. داخل فیلتر شنی از ماده ای به نام سیلیس برای حذف عوامل آلاینده استفاده می شود. در فیلترهای شنی، آب آلوده از ورودی فیلتر و بالای مخزن وارد شده و از میان بستر سیلیس داخل مخزن عبور می کند، به این ترتیب ذرات آلاینده و معلق در منافذ بین بستر سیلیس به دام افتاده و از آب حذف می شوند. در نهایت آب تصفیه شده بدون ذرات معلق و کدورت از انتهای مخزن خارج می شود. فیلترهای شنی می توانند به صورت تک بستری یا چند بستری پیاده سازی شوند.

2- فیلتر کربنی: فیلترهای کربنی نیز مانند فیلترهای شنی می باشد، با این تفاوت که در فیلترهای کربنی از کربن فعال در داخل مخزن استفاده می شود. کربن قابلیت از بین بردن طعم، بو و رنگ نامطلوب را از آب دارد و می تواند فلزات سنگین و کلر را نیز در آب کاهش دهد.

3- فیلترهای کارتریجی: فیلترهای کارتریجی یا میکرونی با دقت های مختلف و قطرهای متفاوت از جنس پلی پروپیلن تولید می شوند. فیلترهای کارتریجی برای حذف گل و لای و رسوبات در اندازه میکرونی مورد استفاده قرار می گیرند.

4- اولترافیلتراسیون (UF): فیلتر UF با حذف ذرات معلق نامحلول آب که دارای وزن مولکولی بالا می باشند، باعث حفاظت از فیلترهای ممبران اسمز معکوس می شود. فیلتر UF با قطر منافذ 0.01 میکرومتر می تواند ذرات نامحلول با وزن مولکولی بالا، ذرات کلوئیدی، پلیمرهای آلی و غیر آلی، ذرات با اندازه بیش از 10-20 نانومتر مانند میکروب ها، ویروس ها و جلبک ها را از آب حذف کند.

5- سختی گیر رزینی: مجموع کاتیون های موجود در آب سختی کل آب است که با واحد PPM اندازه گیری می شود. این کاتیون ها شامل منیزیم، کلسیم، آهن، منگنز، استرانسیوم و ... می باشد، که معمولا مقدار کلسیم و منیزیم آن بالاست، به همین دلیل به مجموع کلسیم و منیزیم موجود در آب سختی گفته می شود. سختی آب با استفاده از فرایند تبادل یونی انجام شده بین یون های رزین و یون های آلاینده آب کاهش می یابند و آب سخت به آب نرم تبدیل می شود.

6- سیستم تزریق آنتی اسکالانت: سیستم تزریق آنتی اسکالانت شامل منبع ذخیره آنتی اسکالانت و پمپ تزریق می باشد، که با تزریق دوز مشخصی از آنتی اسکالانت مانع از تشکیل رسوب در فیلتر ممبران می شود. آنتی اسکالانت ساختاری دارد، که با چسبیدن به ذرات آلاینده از ته نشینی آنها و ایجاد رسوب و فولینگ ممبران جلوگیری می کند. ذرات آلاینده و آنتی اسکالانت همراه پساب از سیستم خارج می شوند و آنتی اسکالانت وارد آب آشامیدنی نمی شود.

انتخاب پیش تصفیه مناسب برای دستگاه تصفیه آب صنعتی

انتخاب نوع پیش تصفیه مناسب برای دستگاه های تصفیه آب صنعتی به عوامل مختلفی بستگی دارد، که در ادامه به بررسی برخی از آنها می پردازیم:

  • آنالیز آب ورودی: در طراحی دستگاه های تصفیه آب صنعتی، آنالیز آب ورودی مهم ترین پارامتر می باشد. بر اساس آنالیز دقیق آب ورودی که در آزمایشگاه های معتبر انجام می شود، می توان نوع پیش تصفیه مناسب شامل روش های مکانیکی و شیمیایی مختلف را برای سیستم در نظر گرفت.
  • نوع آب ورودی: این که منبع آب ورودی آب لب شور باشد یا آب شور دریا با مقادیر بالای نمک و غلظت بالای آلاینده ها نیز در انتخاب نوع پیش تصفیه دستگاه تصفیه آب صنعتی تاثیر گذار است. در صورتی که در انتخاب پیش تصفیه برای سیستم اشتباهی صورت گیرد می تواند منجر به رسوب گیری فیلترهای ممبران، افت فشار شدید و کاهش دبی و راندمان دستگاه شود. 

هدف از تصفیه آب: دستگاه های تصفیه آب صنعتی در کاربردهای مختلف جهت تولید آب تصفیه شده مورد استفاده قرار می گیرند. این که هدف از تصفیه آب توسط این دستگاه ها چیست و آب تصفیه شده قرار است برای چه مصارفی مورد استفاده قرار گیرد، در انتخاب نوع پیش تصفیه موثر می باشد.

 

 


:: برچسب‌ها: دستگاه تصفیه آب صنعتی ,
:: بازدید از این مطلب : 189
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 آذر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : rad
با سلام.به دنیای لوکس بلاگ و وبلاگ جدید خود خوش آمدید.هم اکنون میتوانید از امکانات شگفت انگیز لوکس بلاگ استفاده نمایید و مطالب خود را ارسال نمایید.شما میتوانید قالب و محیط وبلاگ خود را از مدیریت وبلاگ تغییر دهید.با فعالیت در لوکس بلاگ هر روز منتظر مسابقات مختلف و جوایز ویژه باشید.
در صورت نیاز به راهنمایی و پشتیبانی از قسمت مدیریت با ما در ارتباط باشید.برای حفظ زیبابی وبلاگ خود میتوانید این پیام را حذف نمایید.جهت حذف این مطلب وارد مدیریت وب خود شوید و از قسمت ویرایش مطالب قبلی ،مطلبی با عنوان به وبلاگ خود خوش امدید را حذف نمایید.امیدواریم لحظات خوبی را در لوکس بلاگ سپری نمایید...

:: بازدید از این مطلب : 156
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 0 0 | نظرات ()

صفحه قبل 1 ... 12 13 14 15 16 ... 17 صفحه بعد